slaapcoalitie

infographics & plattegronden

terug naar alle projecten

In een bijeenkomst met professionals en patiënten heeft de Slaapcoalitie de knelpunten in kaart gebracht. Binnen alle zorgdomeinen – van de nulde lijn (publieke sector en sociaal domein) en de eerste lijn (basiszorg) tot de tweede lijn (specialistische zorg) – zijn er knelpunten aangewezen als het gaat om slaapzorg.

Hun missie is alle domeinen te versterken met kennis en hierdoor beter te laten samenwerken waardoor de zorg zal verbeteren en slaapzorg beter beschikbaar zal zijn. Mensen krijgen eerder de juiste diagnose en ontvangen de bijbehorende behandeling tegen de juiste kosten.

slaapcoalitie

De vraag van de klant was om een factsheet(s) te maken waardoor huisartsen snel en juist kunnen handelen bij slaapproblemen. De wens is om de informatie aantrekkelijk en behapbaar te maken waardoor de artsen deze tips gebruiken. Het gehele ontwerp moet passen in de bestaande huisstijl.

Voor dit project geen structuren of potloodlijnen maar strakke vectorillustraties. Ik heb gekeken naar welke tekst ik in grafieken kan omzetten om zo een vlotte factsheet te ontwerpen. Met grafieken heb je het voordeel de aandacht te trekken en in één oogopslag te lezen waar het over gaat. Het beste van al is dat informatie beter opgeslagen wordt d.m.v. visualisaties.

Projectomschrijving

Hier vind je binnenkort een review!

Stephanie van Emmerik + Slaapcoalitie

Wil jij dit ook?

Mijn handen jeuken om ook jouw boodschap te vertalen naar kleuren, lijnen en texturen.
Ik maak illustraties voor: REDACTIONEEL, ILLUSTRATIEVE BRANDING, INFOGRAPHICS


I

meer over infographics

^

2023 © Copyright Cracco Illustration. Webdesign door Studio Above