Over Mij

caroline cracco

Cracco Illustration

Ik ben Caroline Cracco, het gezicht en de handen van Cracco Illustration. Als ik kan spelen met lijnen, kleuren en texturen ben ik op mijn best. Vanuit mijn studio in Utrecht maak ik illustraties, infographics en illustratieve huisstijlen voor ondernemers, magazines, overheidsinstanties en andere organisaties. 

Daarnaast ben ik ook vormgever: ik kan mijn werk dus prima zelf omvormen tot brochures, posters, visitekaartjes, noem maar op! Het liefst zie ik mijn illustraties tot leven komen in de echte wereld: als muurgroot kunstwerk in een tandartspraktijk of op een vrolijk paar sokken bijvoorbeeld.

I

Mijn lichaam als gereedschap

Je herkent mijn werk aan de kleuren en het bedrieglijk simpele lijnenspel. Ik maak mijn eigen analoge texturen met stempels en aquarel waar ik in Photoshop verder mee speel. De meeste van mijn illustraties maak ik namelijk digitaal.

Als je me soms in vreemde houdingen spot met een smartphone in mijn handen: geen zorgen! Ik ben waarschijnlijk een nieuwe compositie aan het uitproberen voor mijn volgende illustratie. Inclusief een luchtige twist die heftige onderwerpen wat lichter maakt.

I

I

Een bijzonder accent

Illustreren is mijn belangrijkste passie, maar daarnaast verlies ik mezelf ook in lindy hop dansen en kleertjes zeefdrukken voor mijn kinderen Coco en Miro. Ik hou van katten, maar droom voorlopig van op een afstand dankzij mijn - hatsjie - allergie. Best tragisch. 

Gelukkig kan ik makkelijk lachen om blunders - die van anderen én van mezelf. Ik ben dol op sushi en reizen. Het onbekende schrikt me niet af: ik verhuisde op mijn 13e met mijn familie van België naar Nederland. Dat verklaart mijn exotische accent. 

Benieuwd wat ik kan betekenen voor je branding, infographics of magazine?

stuur me een berichtje

ontwerpopdrachten op maat

Mijn handen jeuken om ook jouw boodschap te vertalen naar kleuren, lijnen en texturen. Ik maak illustraties voor:

redactioneel

illustratieve branding

INFOGRAPHICS & PLATTEGRONDEN

^

2023 © Copyright Cracco Illustration. Webdesign door Studio Above