NEDERLANDS JEUGDINSTITUUT

infographics & plattegronden

terug naar alle projecten

Het Nederlands Jeugdinstituut is een organisatie die samen met het Centrum voor Jeugdgezondheid bij het RIVM kennis verzamelt ten behoeve van de Nederlandse jeugdsector. Het instituut voert opdrachten uit op het gebied van advisering, onderzoek en innovatie. Er zijn anno 2023 ca. 130 mensen in dienst.

Hun ambitie is een kansrijke jeugd voor ieder kind. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft en deelt kennis over wat goed en minder goed werkt bij het opgroeien. Ze willen dat ieder kind de kans krijgt om zich naar vermogen te ontplooien en op te groeien tot een veerkrachtige, actieve en zelfstandige volwassene.

Nederlands Jeugdinstituut

Bij de eerste case vroeg men om infographics te ontwerpen voor in het adviesrapport. Zodat mensen geïnspireerd raken om zich hieraan te binden en ernaar gaan handelen. De wens was om te focussen op de mensen, samenwerking en de samenleving.

Ik heb de processen visueel in kaart gebracht en binnen de huisstijlkleuren uitgewerkt. De kleine mensen leggen de nadruk op onze samenleving. Met deze infographics zal het adviesrapport aantrekkelijker worden om te lezen. Ze begeleiden de lezer door de processen heen en men zal de kennis eerder onthouden.

Projectomschrijving 1

De vraag was om een proces te vertalen naar een duidelijke infographic binnen de huisstijl. De vereiste was dat de infographic uit 7 bouwstenen zou bestaan die men los wil toepassen op het interactieve webplatform.

Een infographic kan gedurende de opdracht transformeren. Door het proces te visualiseren help ik de klant te zien waar het wringt en hoe we het kunnen verbeteren.
De infographic die ik hiervoor heb ontworpen geeft in één oogopslag het proces weer. De tandwielen worden los gebruikt op het interactieve platform als navigatie. Het maakt de leesstof behapbaar en de informatie zal beter blijven hangen bij de lezer.

Projectomschrijving 2

De vraag van de klant was een cover voor het jaarverslag te ontwerpen en illustraties bij de hoofdstukken. Ook hierbij de vraag het uit te werken binnen de huisstijlkleuren.

Ik stelde voor een foto te combineren met illustratie voor een verfrissend effect. De illustraties van de hoofdstukken heb ik verwerkt in een golvende baan over de foto. Zo belicht ik de inhoud van het jaarverslag gecombineerd met het gewenste resultaat 'de gelukkige kansrijke kinderen'.

Projectomschrijving 3

Het Nederlands Jeugdinstituut werkt graag samen met Cracco Illustration. Cracco weet onze kennis op een toegankelijke en aansprekende manier te vertalen in illustraties en infographics. Zodat we hiermee ouders, kinderen, beleidsmakers en jeugdprofessionals kunnen ondersteunen. En dat werkt!

DaniËlle Verhoeff + Nederlands jeugdinstituut

Wil jij dit ook?

Mijn handen jeuken om ook jouw boodschap te vertalen naar kleuren, lijnen en texturen.
Ik maak illustraties voor: REDACTIONEEL, ILLUSTRATIEVE BRANDING, INFOGRAPHICS


I

Lees meer

^

2023 © Copyright Cracco Illustration. Webdesign door Studio Above