SWINGDOM festival

branding

terug naar alle projecten

SwingDom is jaarlijkse terugkerend dansfestival. Dit is lindyhop, een Afro-Amerikaanse dans die ontstond rond 1930 in New York (Harlem) en in de huidige tijd nog steeds populair is. Dansgemeenschap 'Swing in Utrecht' organiseert jaarlijks dit event waar bezoekers van over de hele wereld op afkomen. Grote artiesten zoals Gordon Webster en dansdocenten als Skye & Frida worden ingevlogen.

SwingDom festival

Er was behoefte aan een re-branding. Ondanks dat het festival al jaren bestond met elke editie een andere huisstijl was het nog niet erg bekend. Swing in Utrecht had de wens dit evenement te laten groeien en daarmee ook de dansgemeenschap. Met deze illustratieve branding werd dit event naar een hoger niveau getild. Het is niet alleen herkenbaar als dansevent SwingDom maar het straalt ook creativiteit en plezier uit. Precies waar het allemaal om gaat.

Het festival groeide en de huisstijl werd elk jaar wat meer uitgebreid.
Voor dit festival maakte ik:
Logo | flyer | posters | shirts | polsbandjes | spandoek | ansichtkaarten | sokken | sociale media templates

Projectomschrijving

beeldmerk

Het logo werd een danspaar dat de karakteristieke lindyhop move 'de tandem' doet met op de achtergrond de iconische 'Dom'-kerktoren van Utrecht.

De hoofdkleuren van deze huisstijl zijn rood en wit, de kleuren van de stad Utrecht waar het dansfestival jaarlijks plaatsvindt. 

We zijn heel blij met Cracco illustration!
Caroline heeft nu meerdere jaren op rij voor SwingDom de illustraties gemaakt die o.a. terug te zien zijn in het logo, de merchandise en in online content. Haar werk heeft een vrolijk eigen karakter, ze denkt mee over vernieuwing (bv nieuwe ideeën voor onze merchandise) en helpt me het uitzoeken van geschikte partners (bv voor goede kwaliteit t-shirt opdruk).

Annabel Broer + SwingDom

Wil jij dit ook?

Mijn handen jeuken om ook jouw boodschap te vertalen naar kleuren, lijnen en texturen.
Ik maak illustraties voor: REDACTIONEEL, ILLUSTRATIEVE BRANDING, INFOGRAPHICS


I

meer over branding

^

2023 © Copyright Cracco Illustration. Webdesign door Studio Above