CELEBRATE BOOKS

Categorie: illustratieve huisstijlen

Opdrachtgever: Celebrate Books

Project: De door Celebrate Books op de markt gebrachte box bevat een nieuwe ‘young adult’ boektitel plus drie tot vijf cadeautjes De inhoud van de box – boek plus cadeautjes – heeft iedere keer een ander thema. Thema’s waren de afgelopen periode bijvoorbeeld fandom, magie, sterke vrouwen, Harry Potter, etc. De preciese inhoud van de box is voor de ontvanger steeds een verrassing.

Doelgroep voor de Celebrate Books box zijn voornamelijk jongeren tussen de 15 en 35 jaar, waarvan 90% vrouw, waarvoor lezen een lifestyle is.

Bij Celebrate Books gaat het met name om de feestelijke ervaring die je beleeft als je de box thuisbezorgd krijgt. De huisstijl die ik voor Celebrate Books heb ontwikkeld moet dit feestelijke gevoel versterken. Door de combinatie van stempeltechniek en het geschreven ‘books’ enerzijds en de krachtige vormen van illustraties en typografie onstaat een subtiel evenwicht tussen wat lossere, feestelijke elementen en de stoerheid die eigen is aan de beoogde doelgroep. Daarbij speelt ook de kleur groen een belangrijke rol door het geheel niet te zoetelijk en te meisjesachtig te maken.